Exigeix ​​més a l’educació de 0 a 3 anys

Sobre nosaltres i el nostre projecte educatiu

A Escoleta koala treballem en un ambient familiar , on el més important és el tracte proper i afectuós amb els nostres koales i les famílies.

La nostra metodologia està basada en el model educatiu Montessori. Aquest model es caracteritza per posar èmfasi en l’activitat dirigida pel nen i l’observació clínica per part del mestre, adaptant l’entorn d’aprenentatge del nen al nivell de desenvolupament. Les activitats estan adaptades sobre la base del ritme de cada nen i els mètodes que utilitzem, estan dissenyats per estimular la creativitat i el pensament infantil, incitant els petits a descobrir de forma autònoma el seu entorn i assimilar per si sols els coneixements.

L’equip de l’Escoleta Koala, està format per personal qualificat i amb experiència en la cura i l’educació dels nens. Les noies senten una gran vocació i estan pendents en tot moment dels petits, elles atendran els vostres dubtes personalment i diàriament.

El nostre interès més gran és que els nens se sentin segurs i sobretot, estimats, perquè puguin aconseguir l’autoestima necessària, per créixer i desenvolupar-se a la nostra societat. Nosaltres dediquem tota la nostra formació i, sobre totes les coses, moltíssim afecte perquè així sigui.

escoleta palma mallorca koala

Tenim la visió que l’etapa de 0-3 anys és la més important per al desenvolupament del nen, i per això tenim un projecte educatiu complet des que són nadons fins que estan a punt d’anar a l’escola als 4 anys. Pots llegir aquí com progressa cada nen/a segons la seva etapa a Koala

Projecte educatiu

escoleta palma mallorca koala

El nostre objectiu és l’educació integral del nen, per això, tant les activitats programades com les situacions quotidianes a l’escola, com són el somni, d’higiene, el menjar, tenen també una clara intenció didàctica. L’objectiu d’aquestes situacions és, doncs, atendre les seves necessitats bàsiques, ia la vegada, convertir aquestes necessitats fisiològiques que, tan presents són al dia a dia de l’escola, també en un moment educatiu.

Les activitats són vivencials perquè ells mateixos aprenguin, de manera activa, des de la seva pròpia experiència ia través del contacte amb els materials que els anem proposant, amb una clara intenció didàctica.

A la nostra escola donem una importància fonamental a l’activitat lúdica, ja que el joc és el mitjà d’aprenentatge dels nens i nenes en aquesta edat. El joc els serveix per descobrir el món que els envolta. El joc exerceix una gran varietat de funcions especialment en el desenvolupament del nen a nivell emocional, físic, mental i social.

L´activitat se centra en la imaginació i la imitació. Convertirà allò imaginari en real (joc simbòlic) i ho interpretarà tal com li agradaria que fos. El caràcter emocional que revesteix en el joc és de vital importància en el desenvolupament del nen.

Mitjançant el joc, treballem el raonament, la memòria, la creativitat, la convivència amb els altres, aprendre a compartir i comunicar-se amb els altres.

L’optimització del desenvolupament del nen, a través de l’educació primerenca, suposa la necessitat de cercar formes d’organització i de direcció de totes les activitats propiciant que n’estimulin al màxim les potencialitats, i que en garanteixin l’estat de salut.

Evolució i desenvolupament d'un Koalita

Com evolucionarà la teva Koalita amb nosaltres?

Els primers anys de vida són crucials per al desenvolupament posterior del nen/a ja que la seva dependència i la plasticitat cerebral, pròpia d’aquesta etapa, requereixen un ambient socioestimular i afectiu que permeti tant satisfer les seves necessitats com desenvolupar al màxim les seves capacitats. Per tant, a Koala, creiem imprescindible per a pares i educadors conèixer les diferents etapes per les quals els nens i nenes van passant, per tal d’adequar la seva actuació a les peculiaritats evolutives de cada nen i considerant, que cadascú presenta un ritme diferent de progrés en funció de les seves possibilitats i situació personal i social.

L’adaptació a la nostra escola

El més important és realitzar una adaptació, on els nostres petits se sentin segurs i en confiança. Per això pensem que és imprescindible que les famílies formin part d’aquest procés tan important. La primera presa de contacte s’ha de fer juntament amb un referent familiar, perquè els nens i nenes puguin desenvolupar una actitud positiva cap a l’escoleta. De mica en mica, es van adaptant al centre, amb l’ajuda de les famílies i educadores, fins que accepten que també han de compartir part del dia amb nosaltres. Aquest procés pot ser complex, però amb molt d’amor i paciència es pot aconseguir que se sentin com a casa.

D’altra banda, cal esmentar que l’escoleta fomenta activament la participació de les famílies a l’educació dels seus fills, per la qual cosa, les portes del centre i de les aules, sempre estan obertes. Per aquest motiu, també fem tallers per afavorir el treball família – escola i xerrades sobre temes educatius per poder ajudar les famílies a resoldre qualsevol dubte.

Alimentació casolana i saludable

Pel que fa a l’alimentació, comptem amb menjar casolà i saludable i els menús estan fets per professionals de nutrició infantil.

Durant el primer any, les famílies porten el dinar de casa. Amb això, evitem qualsevol tipus d’al·lèrgia i reaccions a nous aliments ia més, el nen reconeix sabors familiars, cosa que crea un clima de confiança a l’hora de dinar.

Passat aquest temps, es realitza una petita adaptació del menjar de l’escoleta on s’inicia la introducció de varietat d’aliments i sòlids, adequats a l’edat.

Desenvolupament per etapes

Durant aquesta etapa, es fomenta el moviment lliure. El nadó té la llibertat de desplaçar-se per tota l’aula i manipular els diferents materials que estiguin a l’abast. A més, comencen a exercitar les cames ia aixecar-se amb l’ajuda d’objectes de l’aula, creant així una seguretat i autonomia per poder fer els primers passos i poder iniciar-se en una nova aventura.

Al llarg d’aquesta etapa, el nen va ampliant a poc a poc els límits i el camp d’acció, descobrint l’entorn de manera activa. Inicia i consolida la marxa, cosa que li permet tenir una nova visió del món que l’envolta, alhora que una certa sensació de domini. Aquestes adquisicions motores li permeten alhora un desenvolupament més gran en altres àrees, ja que el nen fa un descobriment de situacions noves per experimentació, convertint-se en un agent actiu que va aprenent per mitjà de l’assaig-error. El moviment lliure se segueix utilitzant durant aquesta etapa, adaptant-se a l’edat i les característiques de cadascú. Amb la metodologia que treballem, es fomenta l’aprenentatge autodidacte, per la qual cosa disposen de diferents materials proposats a l’aula i són ells els que decideixen que volen fer a cada moment, tenint l’educadora com una guia que els acompanya en tot aquest procés.

En aquesta etapa els nens van adquirint una independència més gran a mesura que creixen. La considerem igual d’important que les altres etapes, però pensem que és la més clau per poder potenciar-ne l’autonomia. Per això hem de tornar a adaptar l’aula perquè puguin fer les coses per si mateixos. Les joguines han d’estar separades cadascuna pel seu tipus en diferents racons ia una alçada baixa que els permeti un fàcil accés. Com en totes les altres edats, se segueix recalcant un aprenentatge autodidacte durant aquest procés, tenint sempre un referent al seu costat.

Durant aquest procés, destaca la perfecció del desenvolupament motor, on aprenen a conèixer el seu cos i interactuen amb el medi i les sensacions. El desenvolupament cognitiu, on descobreixen, coneixen, observen i exploren la realitat que els envolta i així, van construint progressivament el seu coneixement. El desenvolupament afectivosocial, on acaben de reforçar els vincles afectius amb el seu entorn, potenciant-ne l’autoestima i les habilitats socials. I, finalment, el desenvolupament del llenguatge, on se’ls inicia en les diferents formes de comunicació i expressió i en el reconeixement d’un entorn social i natural, a més d’elaborar una imatge positiva i equilibrada de si mateixos i adquirir uns hàbits bàsics de convivència i comportament autònom.

Ricardo Juliá Barceló
Ricardo Juliá Barceló
15/01/2024
Excelente experiencia la que hemos tenido en KOALA 🐨 . Desde el primer día nuestro hijo se adapto perfectamente, iba a KOALA encantado, y eso que venía de otra escoleta en la que llevaba más de un año sin haberse adaptado y llorando cada día (después entendimos que el problema era la otra escoleta, no el niño). Además todas las educadoras son geniales y encantadoras, se les nota que les apasiona su trabajo, los niños las quieren muchísimo. Recomendamos la escoleta KOALA al 100%
Cristina M
Cristina M
31/10/2023
La mejor escoleta de Palma! Mi niño se lo pasa genial cada día, hacen muchas actividades, temáticas de Navidad, otoño, Halloween… De todo! Las profesoras son súper amables y amorosas con los peques y nos mantienen a los papis informados de todo en cualquier momento. Envían fotos y nos explican lo que han hecho durante el día y su estado de ánimo. La comida es casera del día y tiene una pinta increíble. Estamos contentísimos de haber escogido la Escoleta Koala para nuestro hijo, ha sido un acierto en toda regla! Todas las chicas son un encanto pero es que Lucía es la mejor! 🐨😊
Juanjo Muñoz
Juanjo Muñoz
19/09/2023
Sin duda la mejor escoleta de Palma. Gran grupo humano, y Ainhoa espectacular cuidadora. Muy agradecidos, Saúl os manda muchos besos!!.Hasta siempre 👋👋😘😘
Melania Machado
Melania Machado
12/09/2023
Solo tengo buenas palabras para todo el equipo, mi peque empezó con 8 meses y ahora nos ha tocado despedirnos con muchísima pena para empezar el cole de mayores. Poder acceder por las instalaciones al dejarlos o ir a buscarlos te da mucha tranquilidad, el contacto tan cercano a diario con las profes, directora etc, todo el equipo siempre entregado y con mucho amor, actividades diarias chulísimas , para nosotros ha sido parte de la familia y un hogar para nuestro pequeño 💜, siempre tendremos un buen recuerdo
Saray Heredia Muñoz
Saray Heredia Muñoz
12/09/2023
Sin duda alguna repetiría mil veces más con vosotros, desde el minuto uno supe que podía irme y dejar lo más preciado con los ojos cerrados, mil gracias por mimar tanto a Saúl quererlo y darle tanto cariño, Ainhoa te queremos muchísimo.La mejor escoleta de Palma
Ana Garau Cervera
Ana Garau Cervera
11/09/2023
Después de más de 2 años no dudo de que fue la mejor elección que hemos hecho. Confiamos en ellos para dejar a nuestro bebé de 7 meses y ahora con ilusión pero mucha pena a la vez cambiamos de etapa. El equipo es inmejorable, siempre velando por la felicidad de los pequeños. Siempre con una sonrisa, cantando y jugando con ellos. Cocina propia, que sé de primera mano, que los peques la disfrutan. Hacen muchísimas actividades para que experimenten y manipulen con todos sus sentidos, es maravilloso poder ver cada día como tú hij@ aprende disfrutando. Las instalaciones son muy grandes y luminosas, clases amplias y adaptadas a sus necesidades. Sin duda lo recomiendo.
Silvia Ros Martinez
Silvia Ros Martinez
10/09/2023
Hemos tenido dos años de buenas experiencias con nuestro petit hasta su graduación, son grandes profesionales, atentas y cariñosas, Els nins aprenden mientras juegan, destaco tbn q tienen cocina propia sin procesados, la recomendamos 💯!!
Cati sanz
Cati sanz
31/08/2023
La Escoleta Koala es maravillosa. Nuestra peque ha ido durante un año y todo lo que podemos decir del centro es buenísimo. El sitio es grande, tiene mucha luminosidad y siempre está impoluto, vayas a la hora que vayas. Pero lo mejor es el personal, es un 10, siempre de buen humor, cariñoso, les preparan actividades distintas cada día, realizan extra escolares, clases de inglés, comida casera ..... Solo tenemos palabras buenas y mucho agradecimiento... Mil gracias por todo chicas, sois las mejores 🙂
Julie Gravet
Julie Gravet
16/08/2023
Mi hija lleva dos semanas en la escoleta y no lo podría pasar mejor. La estructura, el personal, las actividades… todo es un 10/10. Todo el mundo muy amable. Muchísimas gracias y Sandra es tan buena y cariñosa con los niños ♥️♥️♥️
Marga Garrido
Marga Garrido
16/08/2023
Muy contenta con esta escoleta, en los dos años que ha ido mi hijo ha sido feliz, se lo ha pasado genial y ha aprendido mucho con las experiencias que día a día les preparan. Además, no hemos podido tener más suerte con la tutora Ainhoa, un amor de chica con una vocación por los niños increíble.
×